Fets històrics rellevants que han marcat Marimurtra

Josep Maria Camarasa ofereix una conferència sobre la història dels cent anys del Jardí botànic Marimurtra

La xerrada s’engloba dins els actes de celebració del centenari de la creació del Jardí


Imatge FUNDACIÓ CARL FAUST

Nota de premsa MARIMURTRA

Rebuda 21/05/2024


El biòleg i historiador de la ciència Josep Maria Camarasa oferirà, el proper divendres, una conferència a la Biblioteca Comarcal de Blanes per explicar la història dels cent anys de vida del Jardí Botànic Marimurtra.

Aquesta xerrada s’engloba dins els actes commemoratius del Jardí, que tenen com a objectiu donar-lo a conèixer, apropar la ciència a la ciutadania i estrènyer vincles amb la vila de Blanes.

La conferència Centenari del Jardí Botànic tindrà lloc divendres 24 de maig, a les 18 h de la tarda, a la biblioteca de Blanes. Camarasa relatarà com s’ha anat transformant el Jardí durant els seus cent anys de vida i part dels fets històrics més rellevants que han marcat Marimurtra i que l’han convertit en el Jardí que és avui dia. Expert i coneixedor del jardí de Blanes, Camarasa és també patró de la Fundació Carl Faust, gestora de Marimurtra, i autor -conjuntament amb Maria Elvira- del llibre De la mar de Blanes a l’oceà planetari, una obra que tracta sobre la correspondència que es van intercanviar Carl Faust i l’ecòleg català Ramón Margalef. A més d’aquesta obra, ha divulgat els seus coneixements a través de la publicació de diversos llibres i articles científics.


Josep Maria Camarasa és doctor en biologia -per la Universitat de Barcelona- i diplomat en ecologia vegetal -a la Université des Sciences et Techniques du Languedoc de Montpeller-. És membre de diferents societats científiques catalanes i internacionals, entre les quals destaca la Society for the History of Natural History; la Institució Catalana d'Història Natural; la Societat Catalana de Biologia, de la qual és soci honorífic; membre i soci fundador de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori; i fundador i primer president de la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica. També és coordinador del Grup de Treball d’Història de la Ciència Joan Francesc Bahí, adscrit a la Fundació Carl Faust.



Comentaris