Música a l'Esperança 2024 JORDI SANS & JONI WITZI TRIO

XXXII CICLE DE CONCERTS “MÚSICA A l’ESPERANÇA”
DIVENDRES, 17 DE MAIG
JORDI SANS feat. JONI WITZI TRIO


Imatge facilitada per l'organització

Jordi Sans, saxo

Joni Witzi, bateria

Gonzalo Zapata, teclat

Iñaki Ramos, baix elèctric

presenten “JAZZ NOIR”

(Concert en col·laboració amb el I Blanes Costa Brava International Film Festival)


Comunicació MÚSICA A L'ESPERANÇA

Rebuda 14/05/2024

 

A partir d’una selecció́ de les millors BSO del cinema negre (la majoria d'elles en estil jazzístic en la seva versió́ original) viatjarem per emblemàtiques obres del setè art com Casablanca, The Third Man, Perry Mason, la saga James Bond o Blue Velvet entre d’altres, amb una menció especial al mestre Henry Mancini, revisant obres seves com Peter Gunn o The Pink Panther. Així doncs, es tracta d’una perspectiva des de la vessant musical d'aquest gènere fosc i sensual, amb reminiscències dels anys 50’s, que ens transportarà̀ a una època gloriosa del cinema...


Joni Witzi, bateria. Naixia a Barcelona pocs mesos abans que caigués el Mur de Berlín. Al Nadal de 1995 va aparèixer una bateria a casa que començaria fent sonar sobre el “In-A-Gadda-Da-Vida” dels Iron Butterfly i el “Dangerous” de Michael Jackson. Posteriorment, i com un d’aquells episodis que van suposar un abans i un després, va entrar en l’univers del jazz de la mà del mestre i amic Quicu Samsó amb el disc “Live in Japan” de Keith Jarret, Gary Peacock i Jack Dejohnette. La faceta compositora s’alimenta de la seva ànima inquieta i l’empenyiment constant per la creativitat, una curiositat infinita i oberta a noves experiències. Això l’ha portat a immiscir-se en diversos instruments com el piano, el saxo, la flauta dolça, el violí, la guitarra o l’harmònica, a banda d’aventurar-se en l’àmplia família dels instruments de percussió tant de so indefinit com de làmines -el vibràfon i la marimba- amb interès per conèixer els seus repertoris i possibilitats interpretatives. Acadèmicament, va obtenir el títol de Grau Professional al Conservatori de Sabadell en l’especialitat de percussió clàssica (2014) i posteriorment a l’Aula de Música Moderna i Jazz del Conservatori del Liceu en l’especialitat de bateria (2016). Ha estudiat bateria amb els professors Marc Miralta, Aldo Caviglia, Jordi Gardeñas i Gonzalo del Val, i ha participat en diverses classes magistrals de músics destacats com Jack Dejohnette, John Patitucci, Richard Bona, Gonzalo Rubalcaba, Michael League, Bill Laurence i Jordi Rossy.

En l’àmbit del llenguatge musical i la composició, ha rebut classes d’escriptura clàssica amb els mestres Miquel Pardo i Benjamin Davis, i al voltant del jazz i la música moderna amb Sergi Vergés, Bill McHenry, Toni Vaquer, David Mengual, Víctor de Diego, Roger Mas i Pablo Selnik entre d’altres. També ha fet diverses estades acadèmiques a l’estranger: primer a Cuba, on va rebre classes de Ruy López-Nussa i Rodney Barreto (2018) i després a New Orleans amb músics com Johnny Vidacovich, Herlin Riley i Joe Lastie (2019).

Actualment cursa el Grau Superior de Música Moderna i Jazz al Conservatori del Liceu en l’especialitat d’interpretació, i compagina la formació amb la docència. En el terreny professional compta amb experiència en formacions d’estils diversos: des del jazz tradicional fins el més avantguardista, gèneres com el rock, el pop, el country i el ska, el teatre musical, l’orquestra simfònica i el cinema (“Ateuendos, señas e identidades”, “La Santa Espina” i “Barcelona Tourist Walk”). Ara mateix lidera l’homenatge al rock català dels anys 90 a càrrec de la banda RUC’N’ROLL.


Gonzalo Zapata, piano. Cursa els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música d'Aragó en l'especialitat piano clàssic de la mà de Lluís Rodríguez Salvà. Ja aquí comença la seva carrera com a pianista professional tocant en la banda de Cuti Vericad. Seguidament es gradua en Màster de Professorat per la Universitat de Saragossa, i exerceix de professor al Conservatori Municipal de Música. Posteriorment s'especialitza en Jazz i Música moderna a Codarts University of Arts de Rotterdam, i al Conservatori Superior de Música Liceu de Barcelona sota la direcció de mestres com Nitai Hershkovits, Michael Leage, Bill Laurence, Jason Lindner, Toni Vaquer, Rob Van Bavel, Marc Miralta, Perico Sambeat, entre d'altres. Al seu torn, obté el Diploma de Producció musical i so a través de l'escola The Bass Valley. Actualment compagina la seva carrera com a pianista i productor amb la seva activitat docent en piano, llenguatge musical i producció.


Iñaki Ramos, baix elèctric. Als 8 anys va començar a tocar la guitarra però un any després va veure que el seu instrument era el baix elèctric. Aquí va començar un llarg i prometedor viatge que va portar-lo primer pels mons del rock més dur i el heavy-metal, després el metal progressiu, fins a trobar-se amb el jazz i la música llatina. Va obtenir el títol de Grau Professional a l’Aula de Música Moderna i Jazz del Conservatori del Liceu en l’especialitat de baix elèctric (2017), i actualment cursa el darrer curs del Grau Superior de Música Moderna i Jazz al Conservatori del Liceu en l’especialitat d’interpretació, on ha rebut classes de Manel Fortià, Michael League, Sergi Vergés, Vic Moliner, Ignasi Zamora, Oscar Stagnaro entre d’altres. Va fer una estada acadèmica al Berklee College of Music de Boston (2018) que va despertar-li una intensa passió per la música llatina i molt especialment per la música del Brasil, la qual l’ha portat a especialitzar-se en aquest gènere. Amb un registre molt ampli i variat, ha actuat tant per Catalunya com per diverses ciutats d’Espanya amb bandes de heavy-metal, pop, rock, ska, reggae, samba, jazz… Des dels 17 anys i fins a l’actualitat, lidera jam sessions setmanals en diversos locals del Garraf. També compagina l’activitat professional amb la docència, tant del baix elèctric com del solfeig i l’harmonia. Va rebre el premi Enderrock al millor artista revelació amb K-Liu (2019).


Jordi Sans, saxo. Obté el títol de Grau Professional al Conservatori de Sabadell amb matrícula d’honor en l’especialitat de piano clàssic i cursant alhora saxo modern. Decideix especialitzar-se en la música moderna i continua la seva formació amb el saxo i l’harmonia del jazz al Taller de Músics amb Santi de la Rubia, Alfons Carrascosa i Raül Reverter entre d’altres. Aquests coneixements li permeten desenvolupar-se en el món professional com a intèrpret i com a arranjador. Ha participat en classes magistrals on ha tingut l’oportunitat de tocar amb reconeguts músics com Chano Domínguez o Alex Terrier.

Actualment participa en diversos projectes entre els quals destaquen les formacions Crazy Rockets, Alberikus Blues Band i la Banda de Sabadell. Ha tocat com a saxo solista en llocs tant emblemàtics com la Jazz Cava de Terrassa o l’Auditori Nacional de Catalunya. També compagina la seva activitat musical amb la recerca científica a la Universitat Politècnica de Catalunya, desenvolupant catalitzadors verds per a disminuir les emissions de gasos d'efecte hivernacle. Es troba a l'últim any de doctorat cursat al departament d'Enginyeria Química (UPC - EEBE), preparant la defensa de la tesi.


https://youtu.be/1XmFJ5eiHcI?si=_dYZM_s0Oqo4CIgl


https://www.instagram.com/tv/ChW7tfGDnUD/?utm_source=ig_web_copy_link



Comentaris