L’Ajuntament de Blanes rep el Premi Maria Dolors Oms de la Fundació Aspronis per la seva contribució als drets de les persones amb discapacitat intel·lectual
L’alcalde, Jordi Hernández, va recollir el guardó en el marc del 2on Sopar Solidari que ha inclòs la primera edició dels premis
Imatge facilitada per la institució |
Nota de premsa AJUNTAMENT
Rebuda 30/05/2024
Rebre un premi generalment sempre és motiu d’orgull i alegria, de celebració per un reconeixement públic. En aquest cas, però, el guardó que li ha estat lliurat a l’Ajuntament de Blanes és doblement satisfactori, tant pels mèrits que li han valgut rebre’l com pel mateix nom que du, associat al món assistencial, però també polític.
I és que ahir al vespre el consistori blanenc va ser honrat amb el Premi Maria Dolors Oms atorgat per la Fundació Aspronis. Duu el nom de qui durant 30 anys va ser-ne la seva presidenta, i que s’hi va bolcar amb cos i ànima quan va deixar el món polític actiu, després d’haver sigut alcaldessa de Blanes. De fet, la primera de l’actual època democràtica, i l’única dona que ho ha estat fins ara.
L’alcalde de Blanes referma el compromís de seguir recolzant la fundació
El premi el va recollir ahir al vespre l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, en representació de l’Ajuntament, en el marc del segon Sopar Solidari organitzat per la Fundació Aspronis, i que enguany ha inclòs la primera edició dels guardons. El Premi Maria Dolors Oms, qui ens va deixar el febrer de l’any passat, distingeix organismes, empreses o persones en l’àmbit assistencial per la seva contribució a la plenitud de drets de les persones amb discapacitat intel·lectual.
L’Ajuntament de Blanes, com a institució, independentment de qui ha governat, sempre ha estat sensible i compromès amb les persones amb discapacitat intel·lectual que atén Aspronis. Des de la seva creació, l’any 1968, fins a l’actualitat, el consistori blanenc sempre ha estat al costat de l’entitat assistencial, ja fos per facilitar la seva inclusió social o bé per afavorir-ne la inserció laboral, contribuint així a assolir els drets del col·lectiu.
Durant el seu parlament per agrair la distinció, l’alcalde va refermar el compromís que va emprendre en el seu moment Maria Dolors Oms d’estar sempre al costat d’aquesta i tantes causes socials que s’han defensat al llarg del temps al consistori: “Sense cap mena de dubte, tant la petjada deixada per Maria Dolors Oms com la infatigable tasca d’Aspronis perdurarà en la memòria de Blanes. I també, de manera especial, en els cors de tants família a qui dóna i ha donat servei amb una tasca tant agraïda com poc reconeguda sovint per qui no vol entendre de drets socials”.
Per últim, Jordi Hernández també va remarcar: “Gràcies per aquest premi però, sobretot, gràcies per la tasca que heu fet i seguireu fent des de la Fundació Aspronis. No tan sols per a les persones amb discapacitat intel·lectual. També per a tots nosaltres, perquè ens enorgulleix poder dir que sou una entitat nascuda a Blanes, que també doneu servei a tot el territori. Val a dir que l’alcalde de Blanes va rebre el Premi Maria Dolors Oms va rebre el premi de mans de la germana de l’expresidenta d’Aspronis, Mercè Oms, i de l’actual presidenta de la fundació, Sandra Sauleda.
II Sopar Solidari i I Gala dels Premis Fundació Aspronis
La I Gala dels Premis Fundació Aspronis lliurats en el marc del II Sopar Solidari, es va acollir a l’Hotel Santa Marta, ubicat a Lloret, però molt lligat a la història de Blanes. S’han entregat quatre reconeixements que duen el nom de persones amb nom propi que han fet gran l’entitat, no tan sols per la suma de serveis, sinó també per la formidable tasca esmerçada.
Així, hi ha el Premi Xavier Oms, que enguany ha estat per al Club de Vela Blanes, recollit pel seu president, Joan Balaguer, i entregat per la vídua de Xavier Oms, Roser Arias, i la presidenta de la Fundació Aspronis, Sandra Sauleda. També hi ha el Premi Joan Domènech, que en aquesta primera edició ha estat per La Fundació Santa Clara que lidera Sor Lucía Caram, i es van encarregar de lliurar-lo Anna Domènech, Maria Teresa Coll i Sandra Sauleda.
En aquest cas Lucía Caram va expressar el seu agraïment a través d’un vídeo projectat a la sala, ja que és a Ucraïna atenent les necessitats d’infants en zones de guerra. Aquest premi va tenir un agraïdíssim bonu track de la mà de qui es va encarregar de recollir el guardó en nom d’ella, Glòria Kwofie. Ella va obsequiar al públic cantant a capella el mític We Are The World en anglès i castellà, arrencant un emocionat aplaudiment de tothom.
Per últim el quart reconeixement de la nit, el Premi Robert Pujol, va ser lliurat a Belén Fernández, directora comercial de Chupa Chups a Espanya, i el van entregar el propi Robert Pujol i Sandra Sauleda. Pel que fa al II Sopar Solidari, a banda de l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, també van assistir l’alcalde de Lloret de Mar, Adrià Lamelas, així com el primer i segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Joan Felip i Jordi Calvet, respectivament.
D’igual manera, es va comptar amb la participació d’altres regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes –Olga López i Víctor Catalán-; l’alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido; així com d’altres regidors i regidores de Lloret de Mar i Malgrat de Mar. Tant la gala com el sopar solidari va comptar amb un mestre de cerimònies d’excepció: el periodista i presentador Llucià Ferrer.
Altres al·licients amb què també va comptar la vetllada va ser la intervenció al final del sopar del cantant Miquel Abras, qui va actuar després que un altre dels protagonistes de la nit, l’artista internacional blanenc Quim Serrano, va ser entrevistat per haver contribuït al sopar solidari amb la subhasta d’una obra seva a benefici de l’entitat. Val a dir que el cantant empordanès ja va commoure els i les assistents tot just abans de començar al sopar, quan va interpretar ‘País Petit’, de Lluís Llach, acompanyat d’una guitarra.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada