CEAB Blanes no és una festeta és estudiar guai

Arriba “la nit del CEAB”, una vetllada per apropar la recerca a la ciutadania


Imatge un instant de la Nit del CEAB del 2023, organitzada a l’entorn del projecte de recerca Ocean Night

Nota de premsa CEAB

Rebuda 12/09/2024


L’esdeveniment se celebra aquest 27 de setembre, a partir de les 19 h, a la seu del Centre d’Estudis Avançats, al municipi de Blanes. Enguany la vetllada girarà a l’entorn l’estudi dels ecosistemes d’aigua dolça. Inclourà la visita comentada a una exposició i converses amb les investigadores i investigadors del Centre.

En el marc de la Nit Europea de la Recerca -que insta a organitzar activitats que posin en contacte directe, i en un context amè, a la ciutadania i al personal investigador- organitzem la “la nit del CEAB” o “CEAB Night”.

Es tracta d’una vetllada, a la terrassa de la seu del CEAB (a Blanes, Girona), en la que, a partir d’un contingut inicial, es promou la conversa entre les científiques i científics i el públic assistent. Tot plegat, amenitzat amb aperitius i música ambient.

L’esdeveniment és obert a tothom que hi vulgui assistir, i gratuït. Només que, per la limitació d’aforament, cal inscriure-s’hi prèviament, omplint aquest formulari.

Enguany, la CEAB Night girarà a l’entorn de la recerca que es fa en els ecosistemes d’aigües continentals (com són els rius, les zones humides, els estanys…), de les evidències obtingudes fins el moment amb la recerca duta a terme des del Centre, dels principals reptes que afronten aquests espais naturals i de com podem contribuir a preservar-los.

Primer es podrà gaudir de la visita comentada a l’exposició interactiva “Ecofeminismes augmentats: clima, aigua, dona”, que posa el focus en els impactes sobre les persones, especialment sobre les nenes i dones, de la mala gestió que s’ha fet i es continua fent massa sovint dels ecosistemes d’aigua dolça.

La mostra serà el punt de partida per plantejar preguntes, debats i, en definitiva, obrir les converses informals entre el públic assistent i les investigadores i investigadors del Centre d’Estudis Avançats que treballen en els ecosistemes d’aigües continentals.

És el segon any consecutiu que s’opta per aquest format d’activitat. El 2023, la vetllada va estar, però, dedicada a mars i oceans, al coneixement científic que en tenim a dia d’avui i a les accions, basades en la ciència, necessàries i urgents per a protegir-los.


Comentaris