Blanes disposarà al 2025 del Programa d’Atenció Domiciliària a l’Alta Hospitalària (PADAH)
L’Ajuntament, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i l’Institut Català de la Salut han signat un conveni de col·laboració que es posarà en marxa l’any vinent
A partir d’aquest proper any 2025 la ciutadania de Blanes que ho requereixi podrà beneficiar-se del Programa d’Atenció Domiciliària a l’Alta Hospitalària (PADAH). Així serà després que s’ha signat un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Blanes; la Corporació de Salut del Maresme i la Selva; i l’Institut Català de la Salut (ICS).
El PADAH neix des de la Unitat de Treball Social de la Corporació amb l’objectiu de donar resposta a les persones que, per un motiu de salut, han estat ingressades i han patit una davallada funcional que els impedeix desenvolupar les tasques domèstiques amb normalitat després que han rebut l’alta hospitalària. Es tracta de coses tan quotidianes com per exemple la higiene personal, fer la compra, cuinar o portar el control de la medicació, entre d’altres.
Per això, necessiten que se’ls doni suport al seu domicili fins que s’hagin pogut recuperar i puguin tornar a valdre’s per elles mateixes de manera autònoma, o bé fins que s’hagi pogut gestionar un Servei d’Atenció Continuada (SAD) de continuïtat. Amb la posada en marxa d’aquest nou servei de suport, millorarà l’atenció post-hospitalària d’aquells ciutadans i ciutadanes que hagin de menester ajut domiciliari.
La signatura s’ha acollit aquesta setmana a l’Hospital Comarcal de Blanes, assistint l’alcalde i la regidora de Salut, Jordi Hernández i Rosa Aladern, en representació de l’Ajuntament de Blanes; la Cap de Responsabilitat Social Corporativa de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Rosa Tarré; i el Doctor Octavio Flores, director del CAP de Blanes, en aquest cas representant l’Institut Català de la Salut (ICS).
Atenció als domicilis finançat per l’Ajuntament de Blanes Aquest programa es va iniciar l’any 2016 a Calella i, gràcies als bons resultats i l’alt grau de satisfacció de les persones beneficiàries, s’ha anat ampliant a altres municipis com Pineda de Mar, Tordera i Sant Pol de Mar. Des de llavors, s’han atès un total de 1.168 famílies. El PADAH es concreta amb una cartera d’hores d’atenció a domicili finançades pels respectius ajuntaments. Està gestionat per les treballadores socials dels centres de salut de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i de l’Institut Català de la Salut amb les empreses concessionàries dels serveis. Amb l’adhesió de l’Ajuntament de Blanes a aquest programa, el PADAH podrà oferir gairebé 3.000 hores a les persones que necessiten suport a l’alta hospitalària als municipis de Blanes, Calella, Sant Pol de Mar, Pineda de Mar i Tordera.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada