Ràdio Marina i el Consell Comarcal de la Selva engeguen un pòdcast sobre el projecte del Vescomtat de Cabrera
S'emetrà a Ràdio Marina en diferents franges horàries i també es podrà escoltar al portal de l'emissora i a través de la plataforma iVoox
Imatge: Per raons que desconeixem, la vescomtessa Timbor de Fenollet, muller de Bernat II, defugí la convivència amb ell durant la dècada de 1340. A la miniatura, Lancelot del Llac fuig de Camelot mentre Ginebra l’increpa des d’una torre. Versió belga de 1344 del Lancelot du Lac. Bibliothèque Nationale de France, ms Français 122, f.211v (BnF-Gallica).
Nota de premsa CONSELL COMARCAL
Rebuda 03/12/2024
Vescomtat de Cabrera, la força d'un territori és el nom d'una sèrie de pòdcasts que aquest dimarts llancen Ràdio Marina i el projecte Vescomtat de Cabrera del Consell Comarcal de la Selva. Es tracta d'un projecte que té com a objectiu posar en valor el patrimoni històric i cultural del territori vinculat al llinatge feudal dels Cabrera. El projecte Vescomtat de Cabrera, que impulsen des de fa anys diversos ajuntaments de la comarca de la Selva i el Consell Comarcal de la Selva, estructura una proposta de valorització patrimonial amb l’objectiu de posar en valor tot aquest patrimoni material i immaterial i desenvolupar una proposta conjunta per atraure nous públics als municipis que hi participen. En total són sis episodis que expliquen la vinculació històrica dels municipis amb el Vescomtat de Cabrera a partir de les rutes en què es divideix el projecte: la ruta militar, la comercial, l'administrativa i la religiosa, així com la ruta de la recerca històrica.
El president de l’ens selvatà, Martí Pujals, ha explicat que l’objectiu del projecte “ha estat posar en valor tot aquest patrimoni material i immaterial i desenvolupar una proposta conjunta per atraure nous públics als municipis que hi participen a través de la promoció de l’activitat cultural i econòmica entorn dels recursos vinculats al Vescomtat”.
Per la seva banda, el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Albert Sanz, ha explicat que des de l’ens selvatà s’està treballant per incorporar nous municipis en aquest projecte de territori que va més enllà de la comarca de la Selva. Sanz ha avançat que està previst que entrin a formar part del projecte municipis d’altres comarques com Osona, el Maresme i el Vallès Oriental.
Cinc grans rutes i un total de quaranta- un elements patrimonials senyalitzats pels dotze municipis que participen del projecte, permeten descobrir l’empremta, el ric llegat patrimonial i les moltes històries vinculades a una de les nissagues més poderoses de la Catalunya medieval. Figures històriques destacades com la vescomtessa Marquesa, Bernat II, Timbor de Fenollet, Bernat IV o el cosmògraf Jaume Ferrer són alguns dels personatges que acompanyen en les rutes del Vescomtat de Cabrera.
Actualment formen part del projecte els municipis d’Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Hostalric, Lloret de Mar, Osor, Riells i Viabrea, Riudarenes, Sant Feliu de Buixalleu, Sils i Vidreres.
Actualment, ja són quaranta-un els elements patrimonials que s’han posat en valor des del projecte del Vescomtat de Cabrera, que des de l’any 2017 ha estructurat una proposta al voltant de tot el llegat patrimonial dels Cabrera a la comarca de la Selva i del relat històric d’aquest territori.
Ràdio Marina es pot escoltar a les comarques de la Selva i el Maresme al 100.3 i 96.2 FM i per internet a marina360.cat, un portal de continguts digitals que agrupa la producció d'àudio de l'emissora i les notícies més destacades de les dues comarques. L'audiència diària és d'11.000 persones segons el darrer EGM (Estudi General de Mitjans).
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada