La Diputació de Girona incrementa fins a 725.000 euros els ajuts per dinamitzar el teixit econòmic de la demarcació
El servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local obrirà el 2 de gener de 2025 el període de sol·licituds de set línies de subvencions, adreçades als ens locals de les comarques gironines
Nota de premsa DIPUTACIÓ
Rebuda 23 de desembre de 2024
La Diputació de Girona, a través del servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, destinarà durant el 2025 un total de 725.000 euros a finançar projectes i accions que contribueixin a generar ocupació, dinamitzar el teixit productiu i fomentar el creixement de l'economia de la demarcació.
Ho farà a través de set línies de subvencions, que obriran el període de sol·licituds el proper 2 de gener i que estan dirigides als ajuntaments, consells comarcals, consorcis i societats municipals, així com a associacions de mercats i altres entitats sense afany de lucre de les comarques gironines.
El vicepresident primer i diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, Pau Presas, ha subratllat que la dotació d'aquests ajuts creix més cada any: «Les últimes dades posen en relleu que vivim un moment de recuperació i, des de la Diputació de Girona, treballem per generar ocupació i impulsar encara més l'activitat econòmica al territori».
La línia amb més dotació és la que fomenta projectes i accions de promoció econòmica adreçats als membres de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica (XSLPE). La Diputació de Girona invertirà 263.000 euros en polítiques locals en l'àmbit del mercat de treball, el teixit productiu i el sector comercial.
Enguany, com a novetat, els ens locals que presten el servei de creació i consolidació empresarial podran sumar un import addicional de fins a 2.000 euros per a l'assessorament especialitzat a empreses o persones emprenedores.
També es destinaran 100.000 euros a ajuntaments, consells comarcals i consorcis de la XSLPE per elaborar plans d'actuació i documents de planificació sectorial de promoció i desenvolupament econòmic local en àmbits concrets com els polígons industrials, espais d'allotjament empresarial, comerços i mercats.
Es manté la dotació de 120.000 euros per a la convocatòria de projectes singulars dels ens locals, adreçada a ajuntaments, consells comarcals i consorcis de la XSLPE. Creada el 2016, valora iniciatives que destaquen per la capacitat innovadora i vocació de continuïtat, amb la possibilitat de ser transferides a tota la demarcació.
Els ens locals no adherits a la XSLPE es poden acollir a una convocatòria de 101.000 euros per fomentar projectes i accions de promoció econòmica, específica per als ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades amb menys de 10.000 habitants.
L'aposta pel comerç de proximitat
La Diputació de Girona reforça la línia per fomentar projectes i accions de promoció i dinamització del comerç de proximitat. S'hi destinaran 75.000 euros (un increment del 25 % més respecte a l'any anterior) per donar suport a campanyes i actuacions de sensibilització i dinamització del comerç local que portin a terme associacions, federacions i altres entitats sense afany de lucre que agrupin comerciants.
En aquesta línia, també s'han previst 36.000 euros per impulsar iniciatives de promoció i dinamització comercial adreçats als membres de la Xarxa de Mercats Sedentaris de la demarcació de Girona (XMSG). Les ajudes van dirigides a ajuntaments i associacions de mercats.
Finalment, l'última línia és per a l'adquisició d'armaris intel·ligents per a municipis de menys de 3.000 habitants. S'hi destinaran 30.000 euros.
El termini de presentació de les sol·licituds per a aquests ajuts es tancarà el divendres 31 de gener.
La Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica (XSLPE)
Aquesta xarxa, creada durant el 2009, té com a objectiu principal que els ens locals de les comarques gironines treballin conjuntament en l'àmbit de la promoció econòmica. En aquest sentit, possibilita un marc d'actuació més ampli que el mateix municipi o la comarca i, a més, ofereix el suport de la Diputació de Girona a través del servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local.
Actualment, en el període 2024-2027, hi ha quaranta-sis entitats adherides de la demarcació.
ENTITATS 2024 - 2027
- Agència de Desenvolupament del Ripollès
- Ajuntament d’Arbúcies
- Ajuntament de Banyoles
- Ajuntament de Begur
- Ajuntament de Besalú
- Ajuntament de Blanes
- Ajuntament de Caldes de Malavella
- Ajuntament de Calonge
- Ajuntament de Campdevànol
- Ajuntament de Cassà de la Selva
- Ajuntament de Castelló d’Empúries
- Ajuntament de Celrà
- Ajuntament de Figueres
- Ajuntament de Girona
- Ajuntament de la Bisbal d’Empordà
- Ajuntament de la Jonquera
- Ajuntament de l’Escala
- Ajuntament de Llagostera
- Ajuntament de Llançà
- Ajuntament de Lloret de Mar
- Ajuntament de Palamós
- Ajuntament de Quart
- Ajuntament de Riudellots de la Selva
- Ajuntament de Ripoll
- Ajuntament de Roses
- Ajuntament de Salt
- Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
- Ajuntament de Sant Gregori
- Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses
- Ajuntament de Santa Cristina d’Aro
- Ajuntament de Santa Pau
- Ajuntament de Sarrià de Ter
- Ajuntament de Torroella de Montgrí
- Ajuntament de Vidreres
- Ajuntament de Vilablareix
- Ajuntament de Vilafant
- Ajuntament de Vilobí d’Onyar
- Consell Comarcal de l’Alt Empordà
- Consell Comarcal del Baix Empordà
- Consell Comarcal de la Cerdanya
- Consell Comarcal de la Selva
- Consell Comarcal del Gironès
- Consell Comarcal del Pla de l’Estany
- DinàmiG
- Forallac Progrés SAM
- Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada