Blanes planifica les noves necessitats d’equipaments esportius i la millora dels actuals
Inclou la creació d’un complex esportiu amb diversos serveis i el segon camp de futbol a la Ciutat Esportiva, així com la construcció d’un nou pavelló poliesportiu, entre d’altres
Imatge facilitada per la institució |
Nota de premsa AJUNTAMENT
Rebuda 22/01/2025
L’Ajuntament de Blanes, a través del Departament d’Esports, ha impulsat l’actualització i redacció del Mapa d’Instal·lacions i Equipaments Esportius Municipals (MIEM), entès com un instrument de planificació esportiva i urbanística. El resultat d’aquest estudi s’ha estat presentant aquests darrers dies a les entitats esportives del municipi, així com als grups polítics municipals del consistori.
La darrera presentació va tenir lloc divendres passat, encapçalada per la regidora d’Esports, Mònica Rabassa. El MIEM identifica les necessitats de millora, reforma i/o ampliació, així com les noves demandes relatives als equipaments esportius municipals i espais esportius a l’aire lliure. Per elaborar-lo, es va contractar una empresa especialitzada, amb un cost de prop de 14.000 €, i inclou diverses propostes classificades segons quatre grans apartats.
Al primer hi ha les construccions de noves instal·lacions i espais esportius; al segon la millora i adequació de la qualitat de les instal·lacions i espais; al tercer la dinamització de l’entorn natural i urbà; i finalment al quart la dotació de recursos en la gestió esportiva municipal.
Construcció de noves instal·lacions i espais esportius
Hi ha tres accions incloses en aquest primer apartat. Una d’elles és la projecció d’un Complex Esportiu Municipal a l’entorn de la Ciutat Esportiva Blanes que permeti gaudir a la ciutadania del municipi de Blanes de diverses instal·lacions. El nou equipament inclouria una piscina coberta, sales d’activitats dirigides i una sala fitness.
Pel que fa a les altres dues grans accions, proposa un nou camp de futbol municipal a la Ciutat Esportiva Blanes situat al costat de l’actual, així com la construcció d’un nou pavelló poliesportiu municipal. Aquest darrer equipament es considera necessari per proporcionar un espai adequat per a diverses modalitats esportives, oferint una estructura que doni resposta a la creixent demanda d’entitats i esportistes locals, així com que faciliti el creixement de més entitats, actualment limitades per la manca d’espai disponible.
Millora i adequació de la qualitat de les instal·lacions i espais
En aquest apartat hi ha diverses accions puntuals, però que requereixen un treball a fons. Algunes d’elles ja s’han dut a terme, com per exemple la substitució de la gespa, tant del camp de futbol 11 de Ca la Guidó com del camp de futbol 7 de Can Borell. D’altres accions estan actualment executant-se: la reforma de la graderia del camp de futbol de la Ciutat Esportiva i el cobriment de la pista poliesportiva exterior de Mas Florit.
Pel que fa a les que es faran, hi ha la reforma de la graderia del camp de futbol de Ca la Guidó; la renovació del paviment de les pistes blava i vermella de la Ciutat Esportiva; així com la instal·lació de llums LED i megafonia als tres camps de futbol: de la Ciutat Esportiva, Ca la Guidó i Can Borell. Per últim, també està inclosa la substitució de la gespa del camp de futbol 11 de Can Borell, així com dotar-lo de serveis complementaris, com ara graderia, bar, etc.
Dinamització entorn natural i urbà + Dotació de Recursos Gestió Esportiva
Els dos últims grups d’accions del MIEM es divideixen d’una banda en dinamització de l’entorn natural i urbà, i de l’altra en la dotació de recursos en la gestió esportiva municipal. Al primer apartat s’hi inclou la creació d’un Parc de Calistènia, que precisament es va posar en marxa el passat mes de novembre. També hi ha la construcció d’un nou Skate Park, així com l’adequació i millora de la xarxa de carrils bici existents al municipi.
Respecte el quart i darrer gran apartat, la dotació de recursos en la gestió esportiva municipal, hi ha cinc accions. Dues d’elles són elaborar el Pla de Manteniment de les instal·lacions esportives municipals i incorporar un/una professional d’enginyeria especialitzada en instal·lacions elèctriques, d’aigua i climatització. Les altres tres són: elaborar un estudi de viabilitat del Complex Esportiu Municipal; demanar el distintiu de garantia de qualitat ambiental dels centres esportius, així com fer un seguiment i control de les actuacions proposades al MIEM.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada