Més de 400 persones participen a la Marxa ‘Amb Pas Ferm’ del Centre d’Educació Especial Ventijol de Blanes
La caminada formava part de la Jornada Lúdico Esportiva Inclusiva celebrada el cap de setmana, organitzada per l’equip docent i l’AFA del centre educatiu
![]() |
Imatge facilitada per la institució |
Nota de premsa AJUNTAMENT
Rebuda 02/04/2025
El passat cap de setmana Blanes va viure una jornada molt especial que, finalment, va ser tot un èxit de participació. Es tractava de la Jornada Lúdico Esportiva presentada amb el nom de ‘Amb Pas Ferm’. Aquest 2025 ha estat la vuitena edició, però en canvi la primera en què s’ha fet de manera descentralitzada a Blanes, organitzada per l’equip docent i l’AFA del Centre d’Educació Especial del municipi.
Diem que ha estat la vuitena edició perquè els set anys anteriors ‘Amb pas ferm’ havia sumat els esforços del CEE Ventijol de Blanes, el CEE Font de l’Abella de Girona i el CEE Els Àngels de Palamós. Enguany es va decidir descentralitzar la celebració perquè, d’aquesta manera, s’ha facilitat a les famílies del Centre d’Educació Especial Ventijol –que procedeixen tant de Blanes com d’altres poblacions d’arreu de la Selva- que poguessin participar al no haver de desplaçar-se tan lluny com fins ara.
Més de 400 participants a la marxa ‘Amb Pas Ferm’
L’activitat central de la Jornada Lúdico Esportiva Inclusiva celebrada diumenge al matí van ser les tres marxes que es podien cobrir triant alguna de les tres propostes que s’havien preparat. Més de 400 persones es van inscriure, escollint entre pujar fins al turó de Sant Joan i Santa Bàrbara, o bé si volien passejar arran de mar fins a la zona turística i tornar.
Per la seva banda, la marxa inclusiva adaptada per a tothom es va haver de modificar lleugerament pel que fa al recorregut, ja que les pluges dels últims dies havien deixat el terreny en molt males condicions. Tot i així, aquest recorregut va aplegar més de 200 persones que es van animar a fer la marxa inclusiva. En aquest darrer sentit, bona prat dels corredors i corredores eren membres de la Fundació Aspronis, així com famílies de l’Escola Ventijol.
A mesura que s’anava arribant de les marxes, el lloc de trobada era la Plaça dels Països Catalans, on hi havia ambientació musical, així com la possibilitat de participar en tres activitats esportives adaptades facilitades per MIFAS. Aquí els participants van poder experimentar la sensació de desplaçar-se amb una cadira de rodes –una tasca més complicada del què sembla aparentment- o bé conduir les bicicletes adaptades a través d’un circuit creat pel voluntariat que liderava les activitats preparades per a la ocasió.
Entre les persones que es van implicar per comprovar en la seva pròpia pell com és de difícil moure’s amb una cadira de rodes, i encara més jugar a practicar algun esport, s’hi van comptar dues regidores. D’una banda la d’Acció Social i Educació, Glòria Agudo, i de l’altra la d’Esports, Mònica Rabassa, que van compartir el joc durant una estona.
Una de les valoracions més positives en què han coincidit tant els participants com l’organització és l’espai de trobada que aquesta jornada va generar. Això va permetre que molts coneguts es poguessin retrobar per compartir activitats esportives inclusives, i posar en comú les mútues experiències al voltant de l’objectiu que menava, entre d’altres objectius, l’esdeveniment: fer visible la necessitat de qualsevol persona a accedir a la pràctica esportiva.
Val a dir que entre els més de 400 participants de la marxa també s’hi va comptar un element que tampoc es perd la Caminada de la Nit de Sant Bonós: el gegantó Es Forcaner de la Colla Gegantera, que també va animar l’activitat amb el so de les gralles. El gran final de la jornada va ser l’autèntica festa de celebració que la va culminar, gràcies a l’actuació del grup ‘Radio Muñecas’. La banda va interpretar diversos grans hits de la música actual i no tant pretèrita, fent ballar i passar una estona distesa i divertida a tothom.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada