Blanes i l’Ametlla del Vallès estrenyen els seus llaços en una trobada protagonitzada per una 40ena de visitants
Els alcaldes dels dos municipis, Jordi Hernández i Jan Santaló, acompanyats del primer tinent d’alcalde, Joan Felip, van encapçalar els actes que van tenir lloc durant tot el divendres
Imatge facilitada per la institució |
Nota de premsa
Rebuda 31/05/2025
Aquest passat divendres Blanes i l’Ametlla del Vallès van protagonitzar una trobada que va tenir lloc a terres gironines, impulsada per l’Ateneu Cingles de Bertí, amb el suport dels respectius ajuntaments, així com pel consistori de Santa Eulàlia de Ronçana. Els actes, on van participar una 40ena de participants procedents de la localitat barcelonina, es van anar desenvolupant al llarg de tota la jornada.
La visita es va encetar al Jardí Botànic Marimurtra, i va continuar al nucli històric de la vila blanenca, on l’arxiver municipal i cap de patrimoni històric de l’Ajuntament de Blanes, Toni Reyes, es va encarregar de fer-los de cicerone. Abans de res, els va portar a conèixer un dels darrers vestigis del patrimoni històric blanenc que s’ha recuperat i posat en valor: el refugi anti-aeri del Carrer Girbau, més conegut popularment om ‘el refugi de sota l’església’.
Toni Reyes va relatar als visitants la història remota i més recent de Blanes, començant pels vestigis romans i continuant pels que encara es conserven del Vescomtat de Cabrera. Finalment el viatge en el temps va centrar-se a la Guerra Civil i els 30 bombardejos que va patir Blanes: 4 per mar i la resta des del cel, principalment amb avions dels exèrcits d’Itàlia i Alemanya.
Recepció amb els alcaldes de Blanes i l’Ametlla del Vallès
L’activitat va continuar amb una recepció a la Sala de Plens Maria Dolors Oms de l’Ajuntament de Blanes, encapçalada pels alcaldes de les dues localitats que estaven estranyen llaços. D’una banda Jordi Hernández, alcalde de Blanes, i de l’altra l’alcalde de l’Ametlla del Vallès, Jan Santaló.
Els van encapçalar presidint la trobada el primer tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Joan Felip, així com la regidora de Cultura de l’Ametlla del Vallès, Montse Giró. També van participar en representació de l’Ateneu Cingles de Bertí, impulsor de l’experiència, la seva presidenta, Sara Fernández; i en representació d’una entitat cultural blanenca anàloga el president i la secretària de l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de Blanes, Miquel Buixeda i Àngela Sagrera, respectivament.
Durant la trobada l’alcalde de Blanes va agrair la iniciativa impulsada des de terres barcelonines, desitjant que la seva estada al municipi gironí fos el màxim de profitosa. Per la seva banda, l’alcalde de l’Ametlla del Vallès va sumar-se als agraïments per la rebuda i les atencions rebudes. Després de l’intercanvi d’obsequis i una fotografia de grup dels participants, la jornada pels membres de l’expedició barcelonina va continuar amb un dinar de germanor al Club de Vela, així com amb una visita a la Subhasta del Peix a la llotja del Port Pesquer de Blanes, on també van poder gaudir de l’experiència de veure com arriben les barques carregades de fruits de la mar després d’una jornada.
L’experiència impulsada per l’Ateneu Cingles de Bertí formava part de les Rutes Culturals als Països Catalans, en el marc de les quals s’estan duent a terme importants projectes dinamitzadors de la vida cultural al municipi barceloní. En aquesta temporada 2024-2025 l’entitat ha centrat les seves accions en dues localitzacions: Blanes i Menorca.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada