Avui a Blanes jornada Patt des del Marimurtra

El Jardí Botànic Marimurtra acull una jornada sobre la fertilitat del sòl  

  • La jornada es farà en línia el 29 d’abril i està organitzada des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya  


Imatge FUNDACIÓ CARL FAUST  

Nota de premsa de MARIMURTRA  

Rebuda el dia 22/4/2021  

El Jardí Botànic Marimurtra acollirà el proper 29 d’abril una de les Jornades PATT per aprofundir en la importància de la salut i la fertilitat del sòl per garantir la salut de les plantes i, de retruc, la salut global de les persones i el planeta. Aquest és un tema que cobra cada vegada més rellevància en el debat públic a mesura que es constata el fracàs de les polítiques de gestió vegetal basades en la utilització de biocides i productes que, un cop introduïts al cicle de la vida, acaben generant perjudicis molt destacats a nivell global tan a nivell de salut com en medi ambient.

La jornada, que es farà en línia i serà gratuïta, porta per títol “Com millorar la vida del sòl i la salut vegetal en els jardins. Casos pràctics I”, i forma part del conjunt de les Jornades PATT, destinades a explicar d’una manera molt pràctica les diferents tècniques per aprofundir en la salut del sòl, com són els encoixinats, el compostatge, l’ús de fems, el Bocashi, els extractes vegetals, els bio-estimulants amb compost de bosc, el Biochar o el BRF, entre altres. Per tant, un dels objectius de la sessió és concretar aquestes tècniques per a jardineria i no tant per a agricultura, que és l’àmbit on fins ara s’han treballat més. És a dir, es pretén que la jornada tingui un marcat caire pràctic. La conduirà Jordi Fàbregas, mestre jardiner del Jardí Botànic Marimurtra, i hi participaran a la jornada el jardiner pioner de la fertilitat del sòl Josep Sauleda, acompanyat per Josep Ramon Sainz de la Maza, un dels grans experts en agricultura regenerativa del nostre país.

La jornada s’organitza des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i alimentació de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de la Fundació Carl Faust (propietària i gestora del Jardí Botànic Marimurtra) i el grup Zero Fito.

La Fundació Privada Carl Faust va ser creada el 1951 per l’empresari i filantrop alemany Carl Faust, amb l’objectiu de donar continuïtat a la seva obra. Entre els seus objectius fundacionals hi figuren “...la protecció i el foment dels estudis de biologia mediterrània, especialment en botànica, […] cercant la cooperació i les relacions internacionals en benefici, tot plegat, de la recerca i de la divulgació científiques...”.

En aquesta sentit, la participació activa en jornades divulgatives i formatives com aquesta és una acció totalment alineada amb els fins fundacionals de la Fundació Carl Faust.Comentaris