Estores de Corpus dedicades al Concurs de Focs d’Artifici

Hi haurà 11 creacions inspirades en el festival pirotècnic: dissenyades per artistes, que lluiran especialment el diumenge als carrers Nou, Ample, Raval Sud i Plaça Mossèn Joan Quer 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de  AJUNTAMENT 

Rebuda 16/06/2022 


En la línia del què està passant darrerament, en què la desaparició de les mesures COVID propicia poder recuperar moltes activitats, aquest proper cap de setmana Blanes podrà reviure una tradició a cavall entre els actes populars i la religió. Són les aromàtiques ‘Estores de Corpus’ que tornaran a copsar l’interès de blanencs i blanenques i dels qui visitin el municipi. Dissabte amb els primers preparatius a peu de carrer i diumenge amb la confecció final.

L’activitat està organitzada per l’Associació Estores de Raval amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i la Federació Catalana de Catifaires a la qual pertany l’entitat blanenca. En aquesta edició normalitzada es recuperarà l’antic emplaçament on darrerament s’havia fet de l’activitat, abans de la pandèmia, al mateix cor de la ciutat.

És a dir, que enlloc de concentrar-se a la Plaça dels Dies Feiners com es va haver de fer l’any passat, el proper cap de setmana tornaran a poder-se gaudir distribuïdes on tradicionalment s’havien pogut veure lluir-les sempre: als Carrers Nou, Ample, i Raval Sud, així com a la Plaça Mossèn Joan Quer. L’únic espai on no n’hi haurà en relació als anys anteriors a la pandèmia és l’entrada de l’Església. Aquest recorregut pel nucli històric diumenge al matí lluirà de nou amb tota la seva intensitat, amb un esclat de colors i aromes de la primavera que està a punt de retirar-se.


Focs d’Artifici 

Enguany s’ha triat una temàtica perquè els i les participants s’hi inspirin a l’hora de dissenyar les seves respectives creacions. El leitmotiv ha estat fàcil de triar: el 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici. Una celebració que precisament entronca directament amb la definició d’Art Efímer que tenen tant les estores com els focs d’artifici.

Un altre element en comú són les figures, les formes que dibuixen al cel nocturn els artificis pirotècnics, que recorden sovint a l’esclat d’una flor natural. En aquest sentit, algunes de les creacions que es podran admirar el proper cap de setmana al centre de la vila fan referència a aquesta analogia entre les flors i l’esclat pirotècnic, una fusió que sense cap mena de dubte farà les delícies dels visitants.

Hi haurà un total d’11 estores repartides als carrers del centre: 10 a càrrec d’artistes blanencs i blanenques, i la 11a dissenyada i confeccionada pels membres de l’Associació Estores de Raval. Els artistes són: Ma Teresa Llorens, KSH!, Alèxia Tarrés, Henar Herranz, Marina Serra, Joan Torner, Susana Martín, Sara Izquierdo i Víctor Catalán (que comparteixen la mateixa estora), Joel Ristol i Anna Palenciano.


Procés de confecció 

No cal dir que des de fa mesos els i les membres de l’Associació d’Estores de Raval treballen en l’organització prèvia de tots els detalls que cal tenir apamats. Aquests darrers dies ja s’han pogut començar a veure els primers signes de la imminent arribada de la confecció de les populars estores amb banderoles que s’han penjat al Carrer Ample anunciant els dissenys que lluiran els carrers.

El punt culminant arribarà el cap de setmana. Dissabte a la tarda s’iniciarà el procés de desfullar les flors naturals que serveixen de matèria prima, i simultàniament es començarà a dibuixar al terra dels carrers llevat del Carrer Ample, que es reserva per a l’endemà. Diumenge a les 7 del matí serà quan es repartirà el material distribuït a les catifes i començarà la confecció, on participen les mans de desenes de voluntaris i voluntàries.

Cap al migdia totes les catifes estaran enllestides perquè tothom qui vulgui les visiti fent el recorregut que vulgui arreu dels carrers del nucli històric de Blanes. Tota aquesta feinada culminarà i donarà més sentit que mai a la definició d’art efímer cap a ¾ de 8 del vespre, quan un cop acabada la missa de 7 comenci la Processó de Corpus.



Comentaris